Salibandymailat

Salibandymailat

Salibandymailat

Liikuntamestari tarjoaa kestävät salibandymailat koulu ja nuorisotilojen käyttöön!

Salibandymailojen valinta kouluun tai nuorisotilaan on usein vaikeaa ja aiheuttaa päänvaivaa. Olemme paketoineet erilaisia mailapaketteja, jotka sopivat hyvin koulujen liikuntatunneille ja nuorisotilojen käyttöön. Salibandy on supersuosittua ja hyvät salibandymailat tekevät pelaamisesta mukavaa. Mailoihin kannattaakin panostaa ja yhä useampi koulu valitseekin halvalla myytävän perusmailapaketin sijaan salibandymailoja joissa on hyvä varren kiertojäykkyys ja kunnollinen lapa.

Vinkit koulujen ja nuorisotilojen mailojen valintaan

 • Hanki kerralla hyvät maila: Pelaaminen on mukavaa ja mailat maksavat itsensä kestävyydessä nopeasti takaisin.
 • Hyvässä mailassa varsi on ei ole liian jäykkä (kestää) ja lapa on kunnollinen
 • Mieti left/right mailojen suhde: Salibandymailasetti sisältää vakiona 12kpl mailoja (4kpl left- ja 8kpl right-puolen mailoja)
 • Tarvitsetko lisäksi muista varusteita? Salibandyssä kannattaa hankkia hyvä määrä palloja, mailakassi sekä suojalasit pelaajille.

Hyvä ja kestävä salibandymaila tekee pelaamisesta mukavaa ja maksaa itsensä myös takaisin nopeasti halvalla myytyihin nähden kestävyyden takia.

Liikuntamestari tarjoaa laadukkaat välineet salibandyyn!

Tutustu ja ja pyydä tarjousta!

Filter

Salibandymailan valinta

Mikä salibandymaila sopii parhaiten koulumme tai nuorisotilamme käyttöön? Salibandymailan valinta nuorisotila- ja koulukäyttöön ei ole useinkaan helppoa. Valintaa helpottaaksemme avaamme mitä tekijöitä kannattaa huomioida mailan valintaa tehdessä.

Halvalla myytävä salibandymaila ei ole aina paras vaihtoehto

Yhä useampi koulu ja nuorisotila on huomannut, että halvalla myytävät salibandymailapaketit eivät ole paras vaihtoehto oppilaiden / nuorison käytössä.  Halpa mailasetti ei sovellu nuorten käyttöön usein juuri mitenkään, vaan tekee lajin harrastamisesta epämukavaa ja melkein mahdotonta.
 • Älä hanki halvinta mailasettiä, vaan panosta mailoissa kestäviin ja hyvän pelituntuman tarjoaviin mailoihin
Panostamalla mailoihin voi koulussa ja nuorisotilassa harrastaa salibandyä lajinomaisesti. Salibandy on supersuosittua ja kestävä hyvä maila tekee pelaamisesta mukavaa. Hyvä maila maksaa hieman enemmän, mutta maksaa hintansa nopeasti kestävyydessä takaisin.

Salibandymailan varsi

Halvalla myytävissä mailoissa on usein löysä pelituntuman vievä muovivarsi sekä todella huono lapa. Nämä tekijät pilaavat liikuntatunnit, eivätkä oppilaat viihdy lajin parissa.. Hyvä salibandymailan varsi on sopivan jäykkä. Taipumaton maila katkeaa helposti. Hyvä koulukäyttöön sopivassa mailassa on komposiittivarsi. Esimerkiksi Reactorin Stiker-salibandymailasetti on varustettu komposiittivarrella. Komposiittivarsi on suunniteltu kestäväksi: varteen on käytetty erilaisia yhdistelmämateriaaleja, joiden avulla siitä on saatu kestävä ja samalla sopivan joustava.
 • Muovivarsi on huono ja vie pelituntuman
 • Paras vaihtoehto on komposiittivarrellinen salibandymaila, joka on kestävä ja sopivan joustava.
 • Lasikuitu on varsimateriaalina joustamaton ja rikkoontuu helpommin
 • Hyvä varsi kestää ja antaa hyvän pelituntuman, mikä tekee pelaamisesta mukavaa

Salibandymailan lapa

Markkinoilla on todella paljon erilaisia lapoja salibandymailoihin.  Parhaissa mailoista lavat ovat valmiiksi taivutettuja sopien maalintekijöille. Suora lapa sopii pelinrakentajalle. Salibandymailan lapa vaikuttaa oleellisesti pelituntumaan. Yleensä kaikissa mailoissa on vaihdettava lapa, mutta kannattaa tarkistaa asia ennen hankintaa. Tällöin rikkoontuneen lavan pystyy helposti korvaamaan uudella, eikä koko mailaa tarvitse uusia.
 • Lavan uusiminen on helppoa ja nopeaa,
 • Salibandymailanlapa vaikuttaa oleellisesti mailan ominaisuuksiin
 • Lapoja on saatavilla eri kovuuksina
Edulliset salibandymailat sisältävät usein pehmeän joustavan suoran lavan, mikä vie tuntuman palloon sekä auttamattomasti huonontaa salibandynpelaamista. Hyvä lapa on kestävä ja sopivan kova.

Salibandymailan kätisyys

Kätisyydellä salibandymailoissa tarkoitetaan sitä, että salibandymailan lavan voi käyristää joko vasemmalle tai oikealle. Kouluun tai nuorisotilaan mailojen valintaa tehdessä kätisyys on tärkeässä roolissa. Valinta
 • Left- pelaaja pitää vasenta kättä alempana mailalla pelatessa
 • Righ-pelaaja pitää oikeaa kättä alempana mailalla pelatessa
Valmiit paketit auttavat Olemme koonneet salibandymailoista 12 salibandymailan paketteja. Paketit sisältävät 8kpl left- ja 4kpl right puolen pelaajien mailoja.  Tämä on hyvä suhde ja pitää paikkaansa suurimmassa osassa tapauksia. Tarjousta pyytäessäsi voit erikseen mainita minkä verran eri kätisiä mailoja tarvitset.

Mailojen pituus

Kouluissa ja nuorisotiloissa on paljon eri pituisia pelaajia ja mailojen pituus on tärkeässä roolissa salibandymailojen oston yhteydessä. Mailojen pituutta voi lyhentää tarvittaessa.
 • Lyhennä salibandymailaa sahaamalla (rautasaha on paras vaihtoehto) varren yläosasta sopivan pituiseksi
 • Ennen lyhennystä mailasta tulee irroittaa mailassa oleva pehmusteteippi sekä mailan tuppi.
 • Voit joutua lämmittämään tuppea (lämmin vesi / kuumailmapuhallin) ennen irroittamista
Mailoja on saatavilla valmiiksi eri pituuksina. Oikea salibandymailan pituus määritellään pelaajan pituuden mukaan ja on ohjeellinen, sillä moni tykkää esimerkiksi pelata lyhyemmällä mailalla. Maila mitataan asettamalla se pystyyn ja ottamalla mitta lattiasta mailan tupen päähän. Ohjellinen taulukko salibandymailan pituuden valintaan.
Pelaajan pituus Mailan pituus
100cm 75cm
110cm 80cm
120cm 85cm
130cm 90cm
140cm 95cm
150cm 100cm
160cm 110cm
   

Rikkoontuneen salibandymailan lavan vaihtaminen

Salibandymailoja rikkoontuu aina välillä. Useimmissa salibandymailoissa on irroitettava lapa joka on helposti vaihdettavissa uuteen. Mailan lapa on yleensä kahdella pienellä ristipääruuvilla kiinni sekä lisäksi liimalla Rikkoontunen lavan vaihtamisen vaiheet
 1. Irroita ruuvit lavasta
 2. Lämmitä lavan tyveä (kuumailmapuhallin / kuumavesi) liiman irroittamiseksi.
 3. Lisää uusi lapa
 4. Kiinnitä ruuvit
Varsia on erivahvuisia ja ennen uuden lavan ostamista kannattaakin varmistaa mailan varren halkaisia. Näin ostettu lapa sopii mailaan. Kannattaa valita saman merkkinen lapa kuin maila.  
Tuote lisätty tarjouskoriin: