Salibandymailan valinta

Mikä salibandymaila sopii parhaiten koulumme tai nuorisotilamme käyttöön?

Salibandymailan valinta nuorisotila- ja koulukäyttöön ei ole useinkaan helppoa. Valintaa helpottaaksemme avaamme mitä tekijöitä kannattaa huomioida mailan valintaa tehdessä.

Halvalla myytävä salibandymaila ei ole aina paras vaihtoehto

Yhä useampi koulu ja nuorisotila on huomannut, että halvalla myytävät salibandymailapaketit eivät ole paras vaihtoehto oppilaiden / nuorison käytössä.  Halpa mailasetti ei sovellu nuorten käyttöön usein juuri mitenkään, vaan tekee lajin harrastamisesta epämukavaa ja melkein mahdotonta.

Panostamalla mailoihin voi koulussa ja nuorisotilassa harrastaa salibandyä lajinomaisesti. Salibandy on supersuosittua ja kestävä hyvä maila tekee pelaamisesta mukavaa. Hyvä maila maksaa hieman enemmän, mutta maksaa hintansa nopeasti kestävyydessä takaisin.

Salibandymailan varsi

Halvalla myytävissä mailoissa on usein löysä pelituntuman vievä muovivarsi sekä todella huono lapa. Nämä tekijät pilaavat liikuntatunnit, eivätkä oppilaat viihdy lajin parissa.. Hyvä salibandymailan varsi on sopivan jäykkä. Taipumaton maila katkeaa helposti. Hyvä koulukäyttöön sopivassa mailassa on komposiittivarsi. Esimerkiksi Reactorin Stiker-salibandymailasetti on varustettu komposiittivarrella. Komposiittivarsi on suunniteltu kestäväksi: varteen on käytetty erilaisia yhdistelmämateriaaleja, joiden avulla siitä on saatu kestävä ja samalla sopivan joustava.

Salibandymailan lapa

Markkinoilla on todella paljon erilaisia lapoja salibandymailoihin.  Parhaissa mailoista lavat ovat valmiiksi taivutettuja sopien maalintekijöille. Suora lapa sopii pelinrakentajalle.

Salibandymailan lapa vaikuttaa oleellisesti pelituntumaan. Yleensä kaikissa mailoissa on vaihdettava lapa, mutta kannattaa tarkistaa asia ennen hankintaa. Tällöin rikkoontuneen lavan pystyy helposti korvaamaan uudella, eikä koko mailaa tarvitse uusia.

Edulliset salibandymailat sisältävät usein pehmeän joustavan suoran lavan, mikä vie tuntuman palloon sekä auttamattomasti huonontaa salibandynpelaamista. Hyvä lapa on kestävä ja sopivan kova.

Salibandymailan kätisyys

Kätisyydellä salibandymailoissa tarkoitetaan sitä, että salibandymailan lavan voi käyristää joko vasemmalle tai oikealle. Kouluun tai nuorisotilaan mailojen valintaa tehdessä kätisyys on tärkeässä roolissa.

Valinta

Valmiit paketit auttavat

Olemme koonneet salibandymailoista 12 salibandymailan paketteja. Paketit sisältävät 8kpl left- ja 4kpl right puolen pelaajien mailoja.  Tämä on hyvä suhde ja pitää paikkaansa suurimmassa osassa tapauksia. Tarjousta pyytäessäsi voit erikseen mainita minkä verran eri kätisiä mailoja tarvitset.

Mailojen pituus

Kouluissa ja nuorisotiloissa on paljon eri pituisia pelaajia ja mailojen pituus on tärkeässä roolissa salibandymailojen oston yhteydessä. Mailojen pituutta voi lyhentää tarvittaessa.

Mailoja on saatavilla valmiiksi eri pituuksina. Oikea salibandymailan pituus määritellään pelaajan pituuden mukaan ja on ohjeellinen, sillä moni tykkää esimerkiksi pelata lyhyemmällä mailalla. Maila mitataan asettamalla se pystyyn ja ottamalla mitta lattiasta mailan tupen päähän.

Ohjellinen taulukko salibandymailan pituuden valintaan.

Pelaajan pituus Mailan pituus
100cm 75cm
110cm 80cm
120cm 85cm
130cm 90cm
140cm 95cm
150cm 100cm
160cm 110cm

 

 

Rikkoontuneen salibandymailan lavan vaihtaminen

Salibandymailoja rikkoontuu aina välillä. Useimmissa salibandymailoissa on irroitettava lapa joka on helposti vaihdettavissa uuteen. Mailan lapa on yleensä kahdella pienellä ristipääruuvilla kiinni sekä lisäksi liimalla

Rikkoontunen lavan vaihtamisen vaiheet

  1. Irroita ruuvit lavasta
  2. Lämmitä lavan tyveä (kuumailmapuhallin / kuumavesi) liiman irroittamiseksi.
  3. Lisää uusi lapa
  4. Kiinnitä ruuvit

Varsia on erivahvuisia ja ennen uuden lavan ostamista kannattaakin varmistaa mailan varren halkaisia. Näin ostettu lapa sopii mailaan. Kannattaa valita saman merkkinen lapa kuin maila.